Trollmyrbergets Ejra (Postis) – klar för elitprov

 

I Jämtland har vi så mycket snö så det har inte gått att jaga alls den senaste månaden. Innan dess hade tikarna sin löpperiod under januari så vi har inte kunnat jaga under jan/feb. När Postis hade löpt klart så åkte Postis och matte  ner till Småland där vi varit under drygt 2 veckor. Hartillgången har varit riktigt bra med flera upptag per dag.  Vi passade också att gå jaktprov – efter en öppenklass etta så är Postis klar för att starta på elitprov.

Vi har haft fantastiska jaktdagar utanför Moheda (Klasentorp), söder om Växjö (Vrankunge) och i Unnaryd.  Vi har också jagat med Rajas kullsyster Tussi, en mycket duktig tik (tyvärr får jag inte ägaren att gå prov med henne). På vägen hem stannade vi till i Uppland och en jaktdag med Rajas kullsyster Svaja.

På bilden en fälthare som sköts efter drygt en timmas drev utanför Unnaryd. Efter det fick hon upp en hare till som hon drev ca en timme innan haren bestämde sig att dra ut på en isbelagd sjö där jag kopplade henne eftersom jag var rädd att hon skulle hamna i vattnet. Samma dag fick jag också lyssna på Postis kullbror Ekko. En passkytt hade läge på haren men missade och efter det så bar det iväg längs med samma isbelagda sjökant där det blev dötappt.

(Nu är två i Rajas kull och två i Sippas kull klara för elitprov)