Trollmyrbergets Ejra (Postis) – Elitetta

Ejra tog en elitetta på sin första start i elitklass, hon drev 120 min båda dagarna.

Dag 1 gick vi på en mark  där det även kunde finnas svenskhare. Ca -6 grader kallt och det hade snöat lite lätt. På hyggen och i ung granskog var det nog 20 cm snö med en liten skarhinna. Hon kom på slag rätt fort och det blev ett snabbt upptag. Det var en fälthare som efter en bukt inom hörhåll bara drog iväg och vi fick försöka hänga efter för att inte tappa allt för mycket drevtid. Haren passerade en väg och en öppen å tills den började bukta vid en annan väg ca 3 km (!) från upptaget. Vid fulltid kopplades Postis på drev och både domare och jag var rätt svettiga. Lyckligtvis hade vi vägvisare med oss som kunde hämta upp oss så vi slapp gå tillbaks. Nytt släpp men inga slag och vi kopplade efter 5 timmar.
Domare: Ulf Härdin

 

 

Dag 2 vi på en mark nära kusten söder om Forsmark där det bara fanns fälthare. Ca -12 grader kallt och det hade snöat under natten och morgonen. Hon kom på slag efter några sökturer och det blev ett snabbt upptag. Vi kunde i princip stå efter en väg hela tiden för att höra drevet och haren sågs flera gånger. Efter fulltid gjorde vi ett nytt släpp och det blev ett snabbt upptag då hon kom på slag. Den andra haren fick hon driva till ett tredje pris. Postis kopplades på drev vid båda släppen.
På marken fanns både vildsvin och rådjur och några rådjur (som hon hade synkontakt med) gick undan för henne på en söktur vid andra släppet så det kändes riktigt skönt att få ännu ett bevis på att hon inte bryr sig om rådjur.
Domare: Anders Pettersson

Postis har tagit sina ettor på snöföre så det återstår att gå ett barmarksprov innan hon blir jaktchampion. När det väl är avklarat så blir hon svensk dubbelchampion eftersom hon har sina CK på utställning.