Viggos äventyr

Hejsan !

Har inte skrivit på ett tag nu, men jag har vart ute i skogen för fullt iaf 🙂

Tisdag : Var vid en ganska tät ung gran skog och lite gles björk skog och enbuskar vid sidan om ungskogen, tyckte de kändes ganska lovande ställe att släppa på 🙂 strök kopplet på Viggo och han for i väg i en jäkla fart, för att sedan komma tillbaka och bara snurra runt fötterna på mig .. satte mig och väntade i ca. 1 timma, men han ville inte gå i väg.. så jag började knalla i kanten på ungskogen och rätt som de va så for han iväg, så jag stannade till igen och satte mig på ryggsäcken och drack lite kaffe. han var på ca 100 m håll och snurrade i kanten på ungskogen och for sedan in i den och kom tbax ut och sedan in i gen .. så där höll de på ca 30-35 min innan han kom till mig för kontakt 🙂 riktigt kul ! ringde och pratade med Clara och berättade hur de såg ut, gick därefter in i ungskogen när Viggo kommit tbax för att se om man kunde hitta några spår efter hare etc. såg dock inget, men helt klart framsteg iaf ! 🙂

Onsdag:

Följde med en kompis och hans finsk stövare Knautgårdens Nellie på deras första jaktprov, gick grymt bra, blev 120 min tappfritt drev och 56 poäng och ett 1:a pris ! 😀

Har mätt och vägt Viggo idag, han väger i skrivande stund 11,2 kg och är ca 45 cm hög i manken 🙂

Torsdag:

Idag så har jag vart ut några timmar i morse också, kul att se hur han utvecklas från gång till gång.

han ligger fortfarande på sina sökrundor på ca 5 min men med betydligt längre avstånd, i dag var han som längst nästa 230 meter i från mig 🙂 väntar spänt på att första kontakten med jössen 🙂