Viggos äventyr !

Var ut med Viggo idag, när klockan ringde 04:15 så var det 12 grader ute, den här riktiga höst känslan har inte infunnit sig än, men den kommer väl 🙂

Vi gjorde oss i ordning, lillebror kom och hämtade mig ca 05:15, for till marken där ytterligare en kompis väntade med tänd brasa, när vi kom till skogen så var det i mörkaste laget, så vi väntade ca 10 min med att släppa Viggo, blev en kaffe under tiden och lite skit snack. Släppte Viggo ca 06:00 efter 10 min sök så kan han direkt på haren, hade inge riktigt slagarbete utan kom direkt på legan typ .. de skulle sedan visa sig vara en ung hare, men de visste vi inte än.. Viggo tog upp och började driva, en konstig bukt, sen bar de av i en j*vla fart 3,6 km rakt igenom skogen, husse blev bitter i tron om att de va älg som var drevdjuret, tappade kontakten på gps’n, hoppade in i bilen och for till grannbyn och upp på deras skog ( har jakträtt även där ), fick in Viggo på gps’n, den visade nu 890 m, men de rörde sig väldigt fort ut mot vägen där vi kom med bilen, sa till min kompis att va bredd att stanna när den förmodade älgen kom upp på vägen så jag kunde “fya” Viggo på löpan, nu var Viggo drygt 200 meter från vägen, till våran förvåning så var det ingen älg som kom upp på vägen utan de va en hare, och Viggo kan i hans löpa och drev för fullt ! vilken lättnad !! nu hade han drivit i ca 50 min utan hörbart tappt, men de va nu de svåra skulle börja, vi stannade bilen, haren vände ner i en grus grop och sprang runt där.. de va massa klipphällar, små vatten pölar ( 20*20 m typ ). Viggo kommer fram, får ganska snart en tappt, vi passar ut, jag går mot grus gropen och min kompis ställde sig och passade efter en väg vid gropen, när jag är på väg ner i grus gropen så möter jag haren, ca 80 m innan skotthåll så kastar den och gör en dubbel löpa, Viggo får tappt, men efter ca 10-15 min har han löst de och driver igen, jag har nu flyttat mig till en väg som går parallellt med gropen, åter igen så ser jag haren, men denna gång tar den vägen en bra bit, de skulle visa sig bli för svårt för Viggo att lösa, vi kopplar upp han och tar en fika, åker till nya marker då klockan bara är 08:20 och gör ett nytt släpp.

Släpp nr.2

Släpper Viggo och han far i väg längs efter en väg, viker av och far iväg en bit upp i skogen, hittar på slag, går på slaget i typ 20-25 min, sen kommer han på drevdjuret, en räv,  driver i ca 15-20 min, sen blir det tyst.. ser på gps’n att han typ står still, rör sig väldigt lite runt i massa tätt sly och skit, knallar dit, och där så hittar vi massa färska rävskitar, mängder med ben/dun/fjädrar och även ett gryt. kopplar upp och det fick avsluta våran dag !

väldigt nöjd med 1 har drev och 1 räv drev !

känns som han utvecklas varje gång man släpper nu, man verkligen ser han framsteg för varje gång, så nu är ryggsäcken packade igen och vi ger oss ut kl 05:00 igen imon ! 🙂

20130914_05593120130914_07092220130914_06541220130914_06542920130914_101007