Tre dagar i Sjougden

Träning med Raja i Sjougden. Ett par dagar på SCA mark och sista dagen på samebyns mark. Fullt godkända hardrev alla dagar.

Första dagen: Prisdrev på hare som tillslut bestämde sig för att dra iväg 1,5 km efter den större vägen. Kopplade henne på tappt. Nytt släpp och den haren tog över en å (som jag inte trodde att haren skulle ta sig över) in på grannmarken så det var bara att ta bilen, köra runt och hämta henne.

Andra dagen: Duggregn hela förmiddagen och upptag vid 11-tiden. Den haren sprang 2,5 km (fågelvägen) in på en grannmark där den började bukta. Det var bara att gå upp på ett kalfjäll (se foto nedan) för att få kontakt med henne och sedan ner för fjället för att kunna komma närmare och blåsa in henne på en tappt. Sen var det bara att ta samma väg tillbaks till bilen. Raja och matte var både blöta och trötta när vi kom fram till stugan vid halv-4 tiden.

Tredje dagen: Snabbt upptag på en liten hare så det var bara att koppla och ta bilen till ett nytt ställe. Släpp, harslag på en gång med ett relativt snabbt upptag. Två bukter efter den mindre vägen som vi var på. Men, sen bestämde sig haren för att ta ner till den större vägen, över en bro, och vidare efter vägen (totalt 2 km). Haren började bukta efter/över den större vägen. Var en del trafik (björnjägare?) efter vägen men jag hade en väst på Raja så hon syntes väl. Tog igen henne efter ca 1 tim drev då jag tyckte att det räckte gott och väl efter tre dagars hårdkörning.

Väl hemma så visade det sig tyvärr att Raja hade ett djupt skärsår på ena bakbenet ovanför trampdynan. Nu måste det läka ihop. Tur man har två stövare till som behöver komma ut.