Raja och Sippa

Har varit ute två dagar med Raja och två dagar med Sippa. “Gammal är äldst” – Sippa har haft drev båda dagarna. Men, Raja fick inte upp någon hare – tyvärr.

Sippa, dag 1: Varmt och torrt. Snabbt upptag. Drev en hare som jag såg två gånger efter en väg som den for 1 km ner från mig där jag stod vid en vändplan. Innan dess så hade drevet gjort några bukter ovanför mig mot en annan väg, mot grannmarken, som hon fixade utan problem. Första turen  efter vägen där jag såg haren löste hon tappten efter drygt 5 minuter. Sedan kom drevet parallellt med vägen mot mig genom skogen och haren kom ut på vägen strax nedanför mig och skulle nog till upptaget men den såg mig och vände ner igen samma väg som den farit innan, 1 km. Hon fortsatte driva efter vägen men lyckades inte hitta avhoppet den här gången.
Sippa, dag 2: Mulet och duggregn. Dessutom blåste det nåt fruktansvärt så jag var inte så hoppfull om att det skulle gå nåt vidare att driva. Efter ett kort slagarbete på  några minuter fick hon upp haren som for väldigt långt, men trots blåsten så hörde jag henne väl. Som längst var hon 1,5 km åt båda hållen från mig. Den var ute på väg ett par gånger innan den gjorde en längre tur efter väg för att hamna vid en vägkorsning där det går en nyare grusad väg. Hon löste en kort tappt på några minuter vid vägkorset och fortsatte att driva innan det blev ett nytt tappt bara några 100 meter upp efter nyvägen.  Löste tappten efter 20 minuter, kort tur inne i skogen. Såg ut som det skulle gå mot vägen igen, men där blev det stopp. Sippa for aldrig ut på vägen utan det blev en längre tappt den här gången. Tydligen hade haren kommit ut på vägen iallafall för Sippa kom efter mycket om och men tillbaks och fortsatte plocka efter väg och hittade avhoppet, men nu var hon efter så drevet blev hackigt. Tillslut så for den över ett nyhygge och där blev det stopp.

Nu blir det vila till nästa helg.