Positiv start för Raja och hennes syskon

Snart är Raja och hennes kullsyskon 8 månader och flera av dom har redan visat framfötterna så nu väntar man med spänning till nästa jaktsäsong. För en av valparna så har det skjutits hare. Några har drivit hare däribland Raja. Hon har haft 5 hardrev och en av de sista dreven på säsongen var matte jättenöjd med. Efter nästan två timmars spårning blev Raja allt mer intresserad och följde spåret själv och låg hela tiden före mig så att hon till slut kom på nattslag. Troligen hade haren sprungit upp medan Raja var på slagarbetet, hon kom tillbaks till mig så jag fick ringa in där haren hade sprungit upp. Blev snart tappt igen då haren gick där det fanns betestraj. Jag fick ringa in igen och det blev en tappt ganska snart därpå. Då visade det sig att haren hade hoppat av en klippavsats! Men, hon hittade avhoppet själv och efter det gick det riktigt bra med bitvis tvåtonigt skall. Jag ställde mig på en väg där haren redan hade passerat flera gånger – kort därpå såg jag haren och då var hon 3 minuter efter.  Det blev totalt 5 längre tappter då jag fick stötta henne och hjälpa till med att ringa in haren.  Men, några avhopp klarade hon faktiskt av själv.  Efter två timmar tyckte jag att det räckte och jag var riktigt nöjd med dagen.