Planera för sommarens utställningar

Ställ gärna ut unghundarna i sommar. Om det går så ställ gärna ut i unghundsklass (15-24 månader). Ifall det går bra på utställningen (minst Good) och sedan under kommande jaktsäsong så är utställningsbiten avklarad (förutsatt att man inte tänker försöka få fram hunden till utställningschampion så småningom). Unghundarna blir 15 månader den 18/7 resp 20/7. Vi kommer nog att åka med Ejra i första hand till Junsele utställningen den 30/7.

hamiltonklubbens hemsida går det att se vilka utställningar som går i sommar. För att se vilken domare det är på resp utställning så får ni gå in på lokalklubbens hemsida, gå via stövarklubbens hemsida där ni hittar länkar till lokalklubbar.

Kom ihåg att “träna” inför utställningen: Be att någon annan än du själv tittar i munnen, känner på ryggen, svansen, testiklar på en hane, mäter. Träna att ställa upp hunden fint, spring som i en utställningsring osv. Se till att ha hunden i bra form – lagom hull (varken för tunn eller för rund). Kan vara bra att anmäla till någon kurs, ringträning,  som lokalklubben anordnar.

PS.
Det finns en motion som kommer att behandlas på stövarfullmäktige som kan innebära att man måste ha en utställningsmerit innan man går jaktprov.  Fast jag vet inte när 2016 års Stövarfullmäktige egentligen är och när det kan klubbas igenom isåfall.
1) För att få starta på jaktprov krävs lägst sufficient på utställning dvs det gamla 3:e priset.
Priset skall erövras i de officiella klasserna som juniorklass, unghundsklass eller öppenklass.
Dvs. det kan bli ett krav på att man ska ha erhållit en utställningsmerit innan man kan starta på ett jaktprov och den utställningsmeriten kan man ta redan i juniorklass (från 9 månader).