Nu är Raja även Norsk Jaktchampion

Efter två dagars elitprov i helgen i Meråker (som ligger bara en bit in på Norska gränsen från Storlien) så kan Trollmyrbergets Raja nu tituleras med NOJCH SEJCH RR. Jag hade inte så stora förhoppningar med mycket snö och klabbföre och andra dagen flera plusgrader med regn och väldigt fuktig snö.

Första dagen drev hon till en etta på en hare som buktade inom hörhåll och vi kunde sitta vid vägkanten och elda. Det gick riktigt tungt för Raja i den djupa snön. Man hörde när hon blev långt efter och haren hann nog trixa en hel del,  så det blev en hel del tappter som hon lyckades reda ut. När det gått 120 så kallade jag in henne på fullt drev.

Andra dagen var vi på ett ställe först där det fanns otroligt gott om rådjur att döma av legor, spår och skit. Dom brydde hon sig inte om och det verkade finnas gott om hare också. Hon gick på slag och mitt på dan hade hon ännu inte fått upp hare (tror att rådjuren ställde till det för henne, fanns även älgspår) så vi flyttade oss till ett annat ställe där det också verkade finnas gott om hare. Hon fick upp i tid så att det skulle räcka till elitetta. Drevet gick riktigt bra och hon hade god kontakt med haren mest hela tiden, med vad jag tror, bara någon noterbar kortare tappt. En stänkhare kom förbi oss efter första bukten och när dagen började ta slut så såg vi spår efter en till stänkhare. Jag fick koppla henne på fullt drev då klockan blev fyra och det räckte till en elitetta.